Nieuws

Stagiaire in de praktijk

Mijn naam is Esther Ros en sinds kort loop ik stage bij Ingrid in de praktijk! Daarom zal ik mij even voorstellen; ik ben 32 jaar en moeder van een zoon (8) en dochter (6). Daarnaast werk ik 3 dagen bij de politie en na 14 jaar vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik in september 2019 begonnen met de deeltijdstudie logopedie, naast mijn huidige baan. Voor mij persoonlijk combineert logopedie twee dingen die ik in het leven heel belangrijk vind, namelijk hulp bieden en bezig zijn met communicatie. Tijdens deze stage zal ik voornamelijk heel veel kijken en observeren, om zo een goed beeld over het beroep als logopediste te kunnen vormen.

2020 wordt een jaar vol nascholing!

Jaarlijks wordt er aan bijscholing gedaan op verschillende gebieden. Voor 2020 staan er al een drietal verdiepende cursussen op de agenda.

  • Donderdag 30 en vrijdag 31 januari is de praktijk gesloten i.v.m. de driedaagse cursus Prompt 2. PROMPT ('Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets') is een tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraakmotorische problemen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen, bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.
  • Op vrijdag 6 maart en vrijdag 3 april zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. de driedaagse cursus Manuele Facilitatie van de Larynx. MFL is een methode om hypertonie (teveel aan spanning) bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.
  • Maandag 6 april t/m woensdag 8 april zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. de cursus Systemisch Dialogisch Werken. Het betreft een basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten.