Nieuws

Corona-maatregelen

Beste (ouders van) cliënten,

Graag informeer ik je over de invloed van het Coronavirus (COVID-19) op de logopedische behandeling voor jou en/of je kind. Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen, wordt de behandeling op een andere manier voortgezet. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Geen afspraken in de praktijk

Zoals overal in het land, veranderen de inzichten betreffende de maatregelen omtrent het Coronavirus dagelijks.

In overleg met de andere disciplines in het Gezondheidscentrum is besloten om het besmettingsgevaar zo laag mogelijk te houden. Daarom is sinds 18 maart het gebouw op slot voor bezoekers, dus ook voor jullie als cliënten van de praktijk.

Dat betekent voor de logopediepraktijk, dat er geen behandeling in de praktijk meer mogelijk is op dit moment. Ik wil de zorg wel graag continueren en heb gekeken naar alternatieven. Daarom ga ik vanaf komende maandag de logopedische behandeling daar waar mogelijk via tele-logopedie voortzetten. (Tele-logopedie wordt net als 'gewone' logopedie vergoed vanuit de Basisverzekering.) Hiervoor zullen we, op de afgesproken tijd, met elkaar gaan videobellen. Dit zal gebeuren via Zoom.

Hoe werkt tele-logopedie?

Bij tele-logopedie gaan we op de afgesproken tijd met elkaar videobellen. Zorg er daarom alvast voor, dat je over een telefoon, tablet of computer beschikt. Het videobellen zal gebeuren via Zoom. Je hoeft hiervoor niets op je computer te downloaden. Wanneer je liever op je telefoon of tablet werkt kun je de app ZOOM Cloud Meetings installeren. Mocht dat echt niet lukken, kunnen we ook videobellen via WhatsApp.

Wanneer je akkoord bent via Zoom te werken stuur ik je vooraf een uitnodiging per mail. Als je daarop klikt kom je in het programma. Het kan zijn dat de voorgestelde tijd iets afwijkt van de tijd die we eerder afgesproken hebben. Het is fijn als je op de afgesproken tijd klaar zit met alle spullen die je voor de behandeling nodig hebt. Het is prettig om een goed werkende internetverbinding te hebben, een volle batterij te hebben, in een rustige ruimte te zitten en pen en papier bij de hand te hebben. Als je een logopedieschrift hebt, houd je dat ook bij de hand. Als je je telefoon gebruikt, is het handig om die indien mogelijk op een stander te zetten.

Ik vraag je vriendelijk te reageren op de mail die je wordt gestuurd, waarin je toestemming geeft voor het gebruik van Zoom.

Voor mij is dit ook nieuw; samen zetten we onze schouders eronder en zullen we kijken hoe we de tele-logopedie zo praktisch en goed mogelijk kunnen invullen. We gaan er met elkaar het beste van maken en ik hoop op deze manier bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het Coronavirus! Voor vragen kun je altijd bij me terecht!

Deze maatregelen gelden in principe tot 6 april. Houd de website www.logopedie-winsum.nl in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.

Met hartelijke groet, Ingrid van der Meulen

2020 wordt een jaar vol nascholing!

Jaarlijks wordt er aan bijscholing gedaan op verschillende gebieden. Voor 2020 staan er al een drietal verdiepende cursussen op de agenda.

  • Donderdag 30 en vrijdag 31 januari is de praktijk gesloten i.v.m. de driedaagse cursus Prompt 2. PROMPT ('Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets') is een tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraakmotorische problemen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen, bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.
  • Op vrijdag 6 maart en vrijdag 3 april zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. de driedaagse cursus Manuele Facilitatie van de Larynx. MFL is een methode om hypertonie (teveel aan spanning) bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt. - 3 april uitgesteld wegens Coronavirus
  • Maandag 6 april t/m woensdag 8 april zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. de cursus Systemisch Dialogisch Werken. Het betreft een basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten. - uitgesteld wegens Coronavirus