De logopedist

Ingrid van der Meulen

Ik studeerde af als allround logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al sinds 1990 heb ik mijn eigen logopediepraktijk in het Gezondheidscentrum Winsum, waar een samenwerkingsverband is met de andere disciplines van het GCW.

Het werk is afwissend en veelzijdig en blijft daardoor dagelijks boeien. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en regelmatig cursussen te volgen, kan ik zoveel mogelijk evidenced based of best practice werken. Mijn interesse gaat vooral uit naar taal-spraak- en stemproblemen. Hierbij gebruik ik sinds 2009 mijn kennis als SI-therapeut. SI staat voor Sensorische Informatieverwerking. Dit houdt in, dat ik als logopedist rekening houd met verschillen in verwerking van zintuigelijke prikkels.

Met een aantal andere gedreven collega-logopedisten zit ik in de deskundigheidsbevorderingscommissie van ELANN. De DKB commissie organiseert cursussen in het Noorden en eens per twee jaar een symposium voor logopedisten in de drie noordelijke provincies.

Ik maak deel uit van een kwaliteitskring, KK 61, bestaande uit vijftien logopedisten, waarin inhoudelijke logopedische onderwerpen worden besproken.

Ook ben ik actief lid en penningmeester van de Werkgroep Vrijgevestigde Logopedisten Groningen.

In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met muziek: ik zing in een band en speel saxofoon. Ik ben regelmatig fietsend, hardlopend te vinden in en rondom mijn woonplaats Eenrum.